Babaváró

babaváró ötletek

Mind együtt örülünk, amikor a szívünknek kedves barátunkhoz bekopogtat a gólya. Az események haladnak szépen az idő múlásával, majd kiderül a kisbaba neme és kitűzik azt a bizonyos babaváró bulit, amit oly izgatottan vár az ifjú anyuka és mi magunk is. Ezt követően hasít a fejünkbe a pánik gondolata, hogy „De mégis mit vigyek ajándékba egy kismamának?!”. Hiszen ezzel az ajándékkal nem csak meglepetést tudunk okozni, de a babavárással járó kiadásaikat is némileg csökkenthetjük, ha okosan válogatunk.

Segítünk egy picit ebben a hiánypótló témában!

Sok rutinos anyuka csak a babaváró buli után kezd neki a nagy vásárlásba, hiszen annyi minden szépséget, hasznos és kevésbé hasznos ajándékot kapunk ilyenkor a családtól, barátoktól. Na de mi az a baba-mama termékek végtelen kínálatában, ami tényleg jól jön a kezdeti időszakban, amivel őszinte mosolyt csalhatunk a barátnőnk arcára?

Amit édesanyaként tapasztalok, hogy pelusból tényleg sosem elég! A klasszikus fehér pelenkákon túl már annyi szép színű és mintájú tetra és muszlin pelenka közül választhatunk. Annyi funkciója van egy jó pelenkának. Pelenkázó alátét, törlőkendő, szalvéta, takaró, nyunyi stb…

Az édesanyák fejébe a védőnők már jó korán elültetik a gondolatot, hogy „csak cumit ne adjunk a gyereknek”, viszont higgyük el, hogy jól jön az a cumi, ha a kisdednek nehezebben megy az elalvás éjszakánként, esetleg érzékeny pocakkal küzd már az első hetekben, hónapokban.

Ha már cumi, akkor cumilánc. Szülés után, akár természetes úton, akár császárral szülünk az első időszakban bizony nehezünkre esik a mozgolódás, hajlongás. Márpedig a cumira hatványozottan hat a gravitáció…

Bár kezdetben még csak két naponta fürdetjük a csecsemőket, de higiéniai okokból gyorsabban kerülnek a mosásba a törölközők, így jó, ha legalább 2-3 darab lapul a fiókban belőle.

Jó ajándék lehet egy, az adott évszaknak megfelelő takaró. A kórházi listán is szerepel, és milyen fontos tétel! A pocakban állandó hőmérséklethez szoktak és itt kint minden más, hideg-meleg, hol világos, hol sötét, szellős, hűvös, nedves… Ebből is elkél mindenféle vastagságból, méretből egy-egy (sok) a fiókban.

Haszontalannak tűnhet, viszont kiváló alternatíva a takaró mellett, a pólya. Helyettesíthető egy nagyobb méretű bambusz takaróval is és egy megfelelő útmutatóval a pólya elkészítéséhez. A kisbabák komfortos, hosszú alvásában és biztonságérzetének fenntartásában kiváló partner. Mivel kiskorukban nem tudják, hogy a karjuk és a lábuk is hozzájuk tartoznak, és gyakran hadonásznak álmukban is a kis kezecskéikkel, sokszor saját magukat ébresztik- és bosszantják fel azzal, hogy ütögetik magukat. Legyünk előrelátók és segítsük a minőségi alvásban a szülőket és a kisdedet is egy szuper pólya beszerzésével. Így amiatt sem kell aggódni, hogy van-e még takaró a gyereken vagy sem?

Illóolajok a baba szobájában. A kisbabák rendkívül jól reagálnak az illóolajok illatára és hasznos kiegészítője lehet a babaszobának egy párologtató, levendula illóolaj vagy akár egy sópárna.

Különleges játékkal is kedveskedhetünk, a természetes rágókák, mint a horgolt játékok, ízléses, egyedi és biztonságos kiegészítői a fogzás időszakának.

Ha szeretnénk egy kicsit saját ízlésünket is belevinni a babaváró ajándékba egy szép, különleges kis ruha is kerülhet a csomagba. Tudjuk, hogy nagyon nehéz megállni, hogy a babaosztályról üres kézzel sétáljunk el a kasszáig… A babazokni rendkívül cuki, nagyon aranyos, viszont borzasztóan haszontalan. Főleg, hogy mindenkitől azt kap az ember lánya és csak kibontatlanul várják a következő gazdájukat. Ha egy dolgot mondanánk, amit biztosan NE, az a babazokni lenne.

A szoptatás a legtöbb anyukánál érzékeny téma, de jó, ha lapul otthon egy jó féle szoptatós tea vagy teafű, mint kecskeruta vagy görögszéna, melyek köztudottan jó hatással vannak a tejtermelésre. Akár a kórházi csomagba is ajánlhatjuk barátnőnknek.

+1 könyvajánló: Tracy Hogg – A suttogó mindent megold. Szuper tippek, hogyan ne essünk kétségbe, ha egy csecsemővel megyünk haza a kórházból, illetve egy kis iránymutatás a kezdeti időszakban, ami jól fog jönni azoknak a kismamáknak, akik az első hat hétben kihagynák a pánikszerű kulcsavas keresgélést a google-ben, bár ez szinte elkerülhetetlen.

Szólj hozzá

Szerző

Rólunk

Azért hoztuk létre online bababoltunkat, hogy segíthessünk azoknak az újdonsült vagy már gyakorlott anyukáknak, akik keresik a megfizethető, de mégis minőségi és egyben környezettudatos babatermékeket.

Korábbi posztok

Kövess minket