BIBS cumik ápolása és cseréje

bibs cumik ápolása és cseréje

A dán BIBS cumikat biztonságos és praktikus kialakításuk miatt kórházak és védőnők ajánlják világszerte. A natúrkaucsukból készült cumifej formája és puhasága imitálja az édesanya mellét és támogatja a picik természetes szopizási reflexét. A BIBS cumik BPA-, PVC- és ftalátmentesek.

BIBS cumid fertőtlenítésénél az alábbi lépéseket kövesd:

  1. Helyezd a cumit egy kis edénybe.
  2. Öntsd le közvetlenül előtte felforralt vízzel.
  3. Hagyd min. 5 percig állni, majd kihűlni.
  4. A maradék vizet finoman nyomkodd ki a cumiból.

Minden egyes használat előtt meleg vízzel alaposan öblítsd el a cumit, vagy forrázd le. Ne fertőtlenítsd mikrohullámú sütőben, sterilizálóban, ne tisztítsd tisztítószerrel vagy mosogatógépben, mert károsodhat.

A cumit ne tedd ki közvetlen napfénynek vagy sugárzó hőnek. Tiszta, hűvös és száraz helyen tárold, hogy a cumifej ne károsodjon.

FONTOS! Ne főzd ki a BIBS cumid! A BIBS különlegessége a natúrkaucsuk cumifej. Főzés során a természetes anyag erősen károsodhat, így megrövidítheti a cumi élettartalmát.

Milyen gyakran tisztítsd a BIBS cumid?

Minél kisebb a gyermeked, annál fontosabb a cumik folyamatos fertőtlenítése. 3 hónapos korig naponta ajánlott a cumik fertőtlenítése. Ha a cumi véletlen leesett a földre, mindenképp kövesd a fent említett lépéseket.

3 hónapos kortól is ajánlott a cumik napi szintű fertőtlenítése, azonban ha az utazás, babakocsis séta vagy az otthoni játék alatt véletlen a földre esik a cumi, csak mosd le hideg vízzel.

Milyen gyakran cseréld a BIBS cumid?

A gyártó higiéniai és biztonsági okokból a cumik 4-6 hetente történő cseréjét ajánlja. A BIBS cumik különlegessége a natúrkaucsuk cumifej, ami természetes anyag. A közvetlen, erős napfény, a magas hőhatás és a nedvesség hatására a cumifej megdagadhat, elszíneződhet. A természetes anyag a túlzott használattól merevvé és ragadóssá válhat.

Amikor úgy érzékeled, hogy az anyagban változások történtek, akkor a BIBS cumid megérett a cserére. Használat során mindig fokozottan ügyelj a cumi épségére. Amennyiben kisgyermekednek már vannak fogai, a fertőtlenítést követően mindenképp ajánlott a cumifej ellenőrzése: húzogasd meg minden irányba, és vizsgáld meg az anyag épségét.

Ellenőrizd, BIBS cumid már megérett-e a cserére! A fenti képen látható bal oldali cumi már megérett a cserére, a jobb oldali új.

Szólj hozzá

Rólunk

Azért hoztuk létre online bababoltunkat, hogy segíthessünk azoknak az újdonsült vagy már gyakorlott anyukáknak, akik keresik a megfizethető, de mégis minőségi és egyben környezettudatos babatermékeket.

Korábbi posztok

Kövess minket